Over Virtualprinter.nl

Eigen drukkerij

VirtualPrinter is op 1 januari 2010 onderdeel geworden van één van de allerbeste kwaliteitsdrukkers van Nederland, namelijk Mouthaan Grafisch Bedrijf. De gehele productie van drukwerk vindt plaats in onze eigen drukkerij en medewerkers van VirtualPrinter kunnen van achter hun bureau het drukwerk op de drukpers zien liggen en de afwerking van het drukwerk volgen.

Drukwerk kwaliteit en ISO

Doordat VirtualPrinter nu onderdeel van Mouthaan Grafisch Bedrijf is, staat de kwaliteit van ons drukwerk nu op eenzame hoogte en voldoet aan alle ISO normen, zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 12647 en energie steekt in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Net als VirtualPrinter is Mouthaan Grafisch Bedrijf FSC® gecertificeerd. Wij kunnen nu ook een aantal producten leveren die wij voorheen niet in ons assortiment hadden, zoals enveloppen en Animatic cards.

Ook voor niet standaard drukwerk

Doordat wij onderdeel zijn geworden van een van de grootste drukkerijen van Nederland kunnen wij nu elk grafisch product scherp offreren én voor u produceren. Dus ook voor boeken, tijdschriften, verpakkingsdrukwerk, catalogi, brochures, jaarverslagen, kunststof plantenstekerscartografisch drukwerklenticulair drukwerk, kalenders, agenda’s en alle andere denkbare grafische producten kunt u nu bij VirtualPrinter.nl terecht en wij zullen u verder helpen.

de drukkerij


 Certificeringen


De geschiedenis:

Sinds 1995
Promo Print de voorloper van VirtualPrinter werd in 1995 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Rotterdam. In 1995 was het aantal feesten (vooral gabberfeesten) dat georganiseerd werd gigantisch en al die feesten hadden posters en flyers nodig. Wij verzamelden maandelijks en later wekelijks een groot aantal van die verschillende flyer drukopdrachten en zetten die bij elkaar op A3 drukvellen en later A2 drukvellen. Hierdoor deelden onze klanten samen de opstartkosten en betaalden dus veel minder dan wanneer zij zelf hun order zouden plaatsen bij een willekeurige andere drukkerij.

Ongeveer een jaar later kwam er ook interesse van galerieën om drukwerk te laten maken en die hadden buiten flyers ook behoefte aan ansichtkaarten en folders waardoor we deze producten ook aan ons assortiment toevoegden.

De eerste online drukker

Dit was natuurlijk allemaal nog in de tijd voor het internet, onze klanten bestelden drukwerk per fax en stuurden het ontwerp met de post op floppy’s, zip’s en later gelukkig per CDR. Onze klanten maakten ontwerpen in Quark Xpress, Illustrator 5.5 en Photoshop 3.0. Toen in 1997 steeds meer bedrijven toegang kregen tot het internet werd de bedrijfsnaam van Promo Print veranderd in VirtualPrinter en waren wij als een van de eerste drukkers van Nederland via het internet 24/7 bereikbaar. Onze klanten konden elk moment van de dag online al onze producten en prijzen bekijken en zelfs d.m.v. onze website bestellen en hun ontwerp aanleveren. Nu allemaal heel gewoon, in 1997 heel bijzonder. 

Klantenservice is kwaliteit

VirtualPrinter was ook de eerste online drukker in Nederland met een on-Nederlands goede klantenservice. Iets later besloten we om alle ingezonden digitale ontwerpen van onze klanten gratis te controleren en kregen onze klanten standaard een Certified PDF van hun digitale ontwerpen ter controle terug gemaild. 

Ook was VirtualPrinter de eerste online drukker waar alle prijzen op de website inclusief alle bijkomende kosten waren, zoals gratis verzending naar één adres in de hele Benelux. 

Al deze unieke kenmerken van VirtualPrinter zijn na 23 jaar, vandaag de dag nog steeds dé kernwaarden van VirtualPrinter en de reden van ons jarenlange succes binnen een zeer competitieve markt.