Waarom promotiestickers een aanrader zijn: 4 voordelen

Wanneer u reclame wilt maken kan dit op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de reclame op televisie, een advertentie in de krant of bedrijfspagina’s op Facebook. Al deze voorbeelden zijn erop gericht om een product, dienst, of activiteit op positieve wijze onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Tegenwoordig maken steeds meer organisaties gebruik van promotiestickers. Maar wat zijn nu de effecten en voordelen van promotiestickers? Wij zetten ze hier voor u op een rijtje.

Dynamisch

Stickers worden veel gebruikt door jonge en dynamische organisaties. Op veel muziekfestivals zijn promotiestickers een echte hit. Men plakt de stickers waar je ze maar plakken kunt en vervolgens eindigen er honderden foto’s, waarop dit goed zichtbaar is, op social media. Stickers creëren door deze trend dus al snel een positief beeld van uw product of bedrijf.

Het voordeel is daarnaast dat de lezer in één oogopslag geassocieerd wordt met uw merk. Vaak is het gebruik van meer tekst dan de merknaam niet eens nodig. Een beeld, bijvoorbeeld een logo, zegt in dit geval méér dan duizend woorden. Denkt u maar eens aan het logo van bijvoorbeeld Apple of Coca Cola.

Slim spreiden

Promotiestickers zijn een ideale vorm van reclame omdat ze vaak niet al te groot en dus uitermate handzaam zijn. Daarnaast kunnen ze natuurlijk overal opgeplakt worden. Zo worden er op gebouwen of straatlantaarns vaak stickers geplakt van zeer uiteenlopende merken. Maar ook in bijvoorbeeld de bus, tram of metro ontkomt men niet aan promotiestickers. Dit zorgt ervoor dat dagelijks vele honderden mensen in aanraking kunnen komen met uw promotiestickers. Stickers zijn daarom een ideaal middel om uw naamsbekendheid te vergroten.

Daarnaast is het een promotiemiddel dat gemakkelijk uitgedeeld kan worden op bijvoorbeeld evenementen of open dagen. Indien uw sticker aantrekkelijk gevonden wordt en er een positieve associatie is ontstaan met uw merk doet de ontvanger vaak de rest! U zult uw eigen stickers overal en nergens tegenkomen!

Prijs

Niet onbelangrijk is de prijs die u betaalt voor uw reclame. Reclame is vaak erg duur. Stickers daarentegen zijn relatief goedkoop en blijven, mits goed zichtbaar opgeplakt, langere tijd goed in beeld bij uw doelgroep. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat uw stickers daadwerkelijk opgeplakt worden. Dit valt of staat met de uitstraling van uw promotiestickers.

Vorm

Een ander voordeel is dat promotiestickers vaak te bestellen zijn in een eigen vorm. Deze vorm en grootte zorgen ervoor dat een promotiesticker een hele persoonlijke en eigen vorm van reclame is. Veel drukkers bieden de mogelijkheid om zelf een ontwerp in een drukbestand aan te leveren of samen met u te zoeken naar een passend ontwerp dat aansluit op uw wensen en behoeften.

Promotiestickers zijn daarmee een steeds populairdere vorm van reclame aan het worden. Daarnaast wordt de sticker vaak ervaren als een klein cadeautje, een cadeautje in de vorm van reclame!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van promotiestickers? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.