Indesign drukbestanden aanleveren als PDF

Voor de Indesign gebruiker is het heel makkelijk om goede drukbestanden aan te leveren en deze bestanden ook als PDF aan te leveren. U kunt hiervoor gebruik maken van onze Adobe CS 2-4- PDF export settings. De export settings kunt u downloaden op onze site.

Als u deze settings gebruikt dan levert u een bestand aan wat voor een drukkerij gelijk te gebruiken is. Wilt u toch een zogenaamd "open" bestand aanleveren dan kunt u het beste gebruik maken van de pakket functie in Indesign. U doet dit door de volgende stappen te nemen: Bestand → Pakket... → Inclusief: lettertypen, gekoppelde bestanden en afbeeldingen bijwerken.

Om het u makkelijk te maken kunt u ook gebruik maken van onze templates in Indesign om uw ontwerp op te maken. Door gebruik te maken van onze templates hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de 2mm overlap, dit is al verwerkt in de template. De templates zijn ook voorzien van het juiste kleurprofiel ISO coated V2 300 ECI. De kleuren die u in uw ontwerp ziet zijn nagenoeg hetzelfde als de kleuren wat uw drukwerk krijgt. U kunt dus gelijk beginnen met opmaken.

Wij leggen u stapsgewijs uit hoe u de juiste voorinstellingen installeert en een PDF kunt maken vanuit uw opgemaakte Indesign bestand.

De stappen voor het maken van een PDF drukbestand vanuit Indesign

Stap 1: Ga naar bestand en kies voor voorinstellingen Adobe PDF en vervolgens voor opgeven, zoals u in onderstaand screenshot ziet.

Voorinstellingen Adobe PDF / opgeven voor PDF drukbestanden

Stap 2: Nadat u op opgeven hebt geklikt ziet u het onderstaande scherm verschijnen.

Voorinstellingen Adobe PDF VirtualPrinter sheet

U klikt vervolgens op laden. Het onderstaande scherm opent nu en u kiest "VirtualPrinter(SheetCMYK_1V3).joboptions" die u eerder heeft gedownload. U klikt op de joboptions waarna de VirtualPrinter(SheetCMYK_1V3) zich installeert in Indesign.

Stap 3: U moet nu alleen nog controleren of bij kleuromzetting converteren naar doel (nummers behouden) staat.

Voorinstellingen Adobe PDF uitvoer VirtualPrinter sheet

In het bovenstaande screenshot ziet u in het geel gearceerd de kleuromzettingen en het doel staan. Als dit allemaal goed staat kunt u bij het exporteren naar PDF de voorinstelling "VirtualPrinter(SheetCMYK_1V3)" gebruiken. U maakt nu een kwalitatief goede PDF die voor drukkerijen direct bruikbaar is en verwerkt kan worden voor productie.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die stellen hieronder of bel met onze helpdesk 0800-8787878