In the spotlight: Posters

Posters VirtualPrinterPosters ook wel affiches genaamd worden al jaren ingezet als communicatiemiddel om activiteiten zoals bijvoorbeeld evenementen en festivals te promoten. Het gebruik van posters als promotiemiddel is in 1890 in de mode geraakt in Europa. William Shakespeare was een van de eersten die posters inzette om zijn voorstellingen aan te kondigen. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden posters veelvuldig ingezet voor propaganda. Met de inzet van posters trachtte men de publieke opinie te beïnvloeden.

Na de Eerste en Tweede Wereldoorlog kwamen posters voor persoonlijk gebruik op, waarna posters steeds meer werden ingezet voor de promotie van stripboeken, filmposters en posters van beroemdheden uit films en muziekbands.

In de jaren zestig werden posters steeds meer ingezet door kunstenaars en atelierhouders. Kunstobjecten werden op een poster gedrukt en zo werden kunstobjecten en tentoonstellingen gepromoot.

Tegenwoordig worden posters nog zeer veel ingezet als communicatiemidddel. De toepassingsvormen voor posters zijn zeer divers. Posters drukken wij voor klanten die ze inzetten voor festivals, evenementen, acties en tentoonstellingen. Ook voor politieke partijen en gemeenten drukken wij veel posters.

Posters van verschillende papiersoorten

Blueback papier voor posters voor buitengebruikPosters kunnen op verschillende papiersoorten worden gedrukt. Belangrijk is dat u bepaalt waarvoor de posters worden gebruikt. Komen de posters buiten te hangen dan moet u de posters op een ander papiersoort laten drukken dan wanneer de posters binnen komen te hangen.

Voor buitengebruik heeft u posters nodig die gedrukt zijn op blueback papier. Blueback papier houdt in dat de achterkant van de posters blauw zijn. Deze blauwe laag zorgt ervoor dat de posters niet doorschijnen en dus goed leesbaar blijven en de blueback laag zorgt er voor dat de posters weerbestendig zijn.

Standaard worden posters gedrukt op 135 grams gesatineerd mc papier. Dit papier is machine coated en heeft een glanslaag waardoor de posters een glossy uitstraling krijgen.

Heeft u vragen of ideeën over het drukken van posters? Laat het ons weten via het onderstaande reactieformulier of bel met onze helpdesk 0800-8787878