Hoe kiest u het juiste font voor uw ontwerp?

U heeft een prachtig ontwerp gemaakt. Een ontwerp dat u wilt laten drukken. Het kiezen van het juiste lettertype voor uw ontwerp is hierbij erg belangrijk, het gaat namelijk om het imago en de juiste look en feel. Hoe kiest u nou het juiste lettertype wat past bij uw ontwerp of huisstijl? In het onderstaande schema ziet u hoe u tot het juiste lettertype kunt komen.

Door de vragen te beantwoorden komt u bij een bepaald lettertype uit. Het helpt u bij het kiezen van het juiste lettertype. Twijfelt u over het juiste lettertype? Test dan verschillende lettertypen uit in uw ontwerp en laat het mensen in uw omgeving zien en vraag wat zij er van vinden?

Met het schema, testen, feedback van mensen uit uw omgeving komt u tot een weloverwogen keuze. Het gekozen lettertype draagt zo bij aan de juiste look en feel van uw drukwerk. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en vervolgens op afbeelding bekijken om de afbeelding in groot formaat te zien. Heeft u zelf andere ervaringen of tips om tot een goed font te komen voor uw drukwerk? Plaats dan hieronder uw reactie......

Wij hopen veel goede tips te mogen ontvangen..........