Het proces van ansichtkaarten drukken

Als u een order heeft geplaatst om ansichtkaarten te laten drukken vraagt u zich vast wel eens af hoe het kan dat deze zo snel geleverd worden? Wij geven graag een kijkje in onze keuken om uit de doeken te doen hoe wij dat doen. [[Lees meer (alleen tbv blog)]]

Stap 1: U plaatst een order voor ansichtkaarten en u levert een digitaal drukbestand aan

Certified PDF van VirtualPrinterStap 2: Uw drukbestand gaan wij aan een strenge technische controle onderwerpen. Tijdens deze controle kijken wij naar de juiste resolutie, kleurinstellingen CMYK en afmeting inclusief 2mm aflopend rondom voor het snijden. Als uw drukbestand is goedgekeurd maken wij hier een certified PDF van die wij u ter kennisgeving als digitale drukproef mailen.

Stap 3: In deze stap gaan wij uw digitale drukbestand indelen op grote drukvellen. Zoals u weet werken wij met combinatie orders waardoor u profiteert van goedkoop drukwerk. Alle ansichtkaart ontwerpen worden in deze stap op grote drukvellen ingedeeld. Op een drukvel staan wel tientallen ontwerpen ansichtkaarten.

Stap 4: Nadat de drukvellen zijn ingedeeld gaan deze naar onze drukkerij, in het geval van VirtualPrinter gaan de drukvellen naar drukkerij Mouthaan het moederbedrijf van VirtualPrinter. De verschillende ansichtkaart orders worden in deze stap gedrukt. In de meeste gevallen gaat het bij ansichtkaarten om grotere oplages aan ansichtkaarten en worden deze offset gedrukt.

Stap 5: Nadat de drukvellen gedrukt zijn worden deze in de meeste gevallen voorzien van UV-lak om de ansichtkaarten een glossy uitstraling mee te geven. De drukvellen moeten na het drukken drogen voordat deze kunnen worden gesneden.

Stap 6: Als de drukvellen droog zijn gaan deze naar onze afwerkafdeling waar de grote drukvellen worden gesneden. Tijdens dit proces worden alle ansichtkaarten gesneden zodat alle ansichtkaarten losse ansichtkaarten worden. Na het snijden zijn de ansichtkaarten klaar om verstuurd te worden. In sommige gevallen ondergaan de ansichtkaarten nog een afwerking bijvoorbeeld perforeren.

Stap 7: De losse ansichtkaarten worden nu in doze gedaan om te worden verzonden naar u als klant. De ansichtkaarten worden per pakketdienst aan u verstuurd.

Ansichtkaart voorbeeld

Een reactie achterlaten