Het proces achter flyers drukken

Bij VirtualPrinter kunt u al sinds 1995 terecht voor het drukken en printen van flyers. Flyers zijn ideaal voor het promoten van festivals en evenementen, maar ook voor de promotie van een product of andere vorm van reclame. U vraagt zich vast wel eens af hoe het kan dat wij de flyers zo snel leveren en zo goedkoop.....?

Het drukproces van flyers in stappen

Stap 1: U bestelt flyers via onze site en levert een digitaal drukklaar bestand aan

Certified PDF van VirtualPrinterStap 2: Nadat u uw order heeft geplaatst en wij het drukbestand hebben ontvangen gaan wij uw bestand grondig controleren. Uw drukbestand wordt dan aan een strenge technische controle onderworpen.

Punten van aandacht hierbij zijn:
- Resolutie van minimaal 300 dpi
- 2mm afloop rondom voor het snijden
- Juiste afmetingen
- Kleurinstellingen CMYK

Nadat uw drukbestand is goedgekeurd ontvangt u van ons een certified PDF ter kennisgeving.

Stap 3: In deze stap gaan wij uw flyerbestand indelen op grote drukvellen. Ook voor de flyers werken wij met combinatie orders. De keuze voor het drukken van flyers is iets beperkter dan bijvoorbeeld voor ansichtkaarten. Voor flyers heeft u de keuze uit 150 grs flyer light papier of 250 grs flyer heavy papier. Flyers drukken wij altijd aan de voorzijde en achterzijde full colour, dus fc/fc. Op de grote drukvellen plaatsen wij ook drukbestanden voor folders dit omdat wij folders drukken op hetzelfde papier als waar wij ook de flyers op drukken.

Stap 4: In deze stap worden uw flyers gedrukt en gaan de drukvellen naar de drukkerij. al ons drukwerk, dus ook de flyers worden gedrukt in de drukkerij van Mouthaan het moederbedrijf van VirtualPrinter. Wanner het gaat om grote oplagen flyers dan worden deze offset gedrukt. Dat is bij de combinatie orders altijd het geval. Kleine oplagen flyers worden digitaal gedrukt.

Stap 5: De drukvellen zijn nu gedrukt. Alle flyer ontwerpen staan nu nog als één geheel op een drukvel en de drukvellen worden nu gesneden. Het snijden van de drukvellen gebeurd op de afwerkafdeling in de drukkerij. Alle flyerontwerpen worden nu zo gesneden dat het losse flyers zijn die gereed zijn voor verzending naar u als klant. In sommige gevallen krijgen de flyers nog een extra afwerking zoals perforeren.

Stap 6: Uw flyers worden nu ingepakt en naar u verstuurt. Per pakketdienst van GLS worden de flyers kosteloos naar u verzonden.

Al deze stappen voor het drukken van flyers doen wij in maximaal 3 werkdagen. In veel gevallen kan het zelfs sneller. Voor Flyers, ansichtkaarten en posters bieden wij ook de mogelijkheid voor spoed drukwerk. Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis.

Een reactie achterlaten