Het gebruik van onze templates

Voor het bestellen van drukwerk is het belangrijk dat u een goed drukklaar bestand aan kunt leveren. Uw bestand moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet uw bestand een resolutie hebben van 300 dpi, dient uw ontwerp 2mm afloop te hebben rondom uw ontwerp en u dient het bestand in CMYK te hebben opgemaakt. U kunt alle instellingen en afmetingen zelf instellen in programma's zoals Photoshop, Indesign of Illustrator. Maar u maakt het zich veel makkelijker door gebruik te maken van onze templates.[[Lees meer (alleen tbv blog)]]

Voor de meeste A-formaten hebben wij kant en klare templates die u zo kunt gebruiken voor het opmaken van uw drukbestand. Het maakt daarbij niet uit om wat voor product het gaat. De templates zijn dus geschikt voor het opmaken van flyers, ansichtkaarten, posters en folders. Wanneer u een folder gaat opmaken in één van onze templates dient u in uw ontwerp wel de vouwlijn aan te geven. U kunt zelf kiezen of u een liggend of staand formaat wenst en dit maakt voor de prijs niets uit.

Groot voordeel van het gebruik van onze templates is dat deze templates al in de goede resoluties staan. Bij het formaat is al rekening gehouden met 2mm afloop rondom uw ontwerp, de resolutie staat op 300 dpi en ook is de template al ingesteld voor CMYK.

Het downloaden van de templates

Opgemaakt template van VirtualPrinter

De templates zijn te downloaden via onze formaten en templates pagina. Op deze pagina kiest u het gewenste formaat van de template die u wilt downloaden en het programma waarin u de template wenst op te maken. Vervolgens downloadt u een map met daarin verschillende documenten. Van de A5 en A6 heeft u gelijk de standaard achterkant van een postkaart al compleet opgemaakt in het mapje zitten. U kunt hier naar wens nog enige veranderingen in aanbrengen. Ook ziet u een voorbeeld van een opgemaakt bestand. Hierin ziet u precies wat de verschillende lijnen betekenen. De rode lijnen geven de afloop rondom uw ontwerp weer. De cyaan lijnen geven de tekstmarge aan, dit is de afstand van de tekst tot aan de papierrand en deze hebben wij ingesteld op 4mm voor u. De zwarte lijn geeft het formaat van het papier na het snijden weer. Als laatste ziet u op de hoeken nog de snijlijnen staan. In het voorbeeld hiernaast ziet u wat wij met de verschillende lijnen bedoelen.

Gemakkelijk uw drukbestand opmaken

Met het downloaden van onze templates kunt u gelijk beginnen met het opmaken van uw drukbestand en maakt u zich het ook veel makkelijker om een goed drukbestand aan te leveren. Uw tijd en energie kunt u steken in uw ontwerp en u hoeft niet meer na te denken over alle technische aspecten en instellingen.

Vragen kunt u stellen onderaan dit artikel of u belt met onze helpdesk 0800-8787878.