Het concept van combinatie orders drukken

Wanneer u drukwerk besteld bij VirtualPrinter dan vraagt u zich mogelijk af hoe het kan dat de kosten zo laag zijn en waarom u geen opstartkosten betaalt. De reden hiervan is dat wij meedere drukwerkorders combineren op een drukvel. Door meerdere orders te combineren worden de opstartkosten over meerdere orders verdeeld waardoor u minder betaald voor uw drukwerk.

Het prepress proces voorafgaand aan het drukken

Doordat wij werken met gestandaardiseerde papiersoorten voor flyers, visitekaartjes, posters, ansichtkaarten en briefpapier, kunnen wij orders van verschillende klanten combineren op grote drukvellen. De drukvellen die wij hiervoor gebruiken zijn heel groot waardoor wij soms 9 of 10 A4-tjes op een drukvel kunnen plaatsen. De orders worden eerst allemaal verzameld en ingedeeld bij het juiste papiersoort. Vervolgens worden de drukvellen ingedeeld aan de hand van het aantal orders. Nadat is bepaald dat wij voldoende orders hebben om een combinatiedrukvel te maken voor een bepaald papiersoort (en dat is altijd) dan wordt een gedetailleerde planning gemaakt en worden de bijbehorende drukbestanden ingedeeld op de drukvellen.

Het drukproces

Drukproces van combinatie orders drukken bij VirtualPrinterNadat de drukvellen zijn ingedeeld gaan ze naar de drukkerij. In ons geval is dat Mouthaan. VirtualPrinter is onderdeel van Mouthaan Grafisch Bedrijf en al het drukwerk wordt dan ook in onze eigen drukkerij geproduceerd. Voor grote oplagen wordt gebruik gemaakt van offset drukken als druktechniek en kleine oplagen en spoed opdrachten worden digitaal gedrukt. De drukvellen die in de prepress fase zijn gemaakt gaan nu door de drukpersen, uw drukwerk wordt in deze fase daadwerkelijk gedrukt.

Na het drukken

De drukvellen zijn gedrukt en uw drukwerk is klaar zou u denken. Helaas is dat nog niet het geval. Uw order staat nog steeds op het grote drukvel. De drukvellen worden nu gesneden zodat uw uiteindelijke drukwerkopdracht over blijft. Na het snijden kan het zijn dat er nog meer afwerking plaats moet vinden bijvoorbeeld als uw drukwerk gevouwen moet worden zoals bij een folder het geval is of gevouwen en geniet moet worden voor een brochure. Heeft uw drukwerk geen verdere afwerking meer nodig dan is uw drukwerk echt klaar en kan het met de koeriersdienst worden verzonden.

Zo simpel werkt het principe van combinatie orders drukken en dat resulteert voor u in een gunstige prijs voor uw drukwerk en door meerdere orders te combineren kunnen wij snelle levertijden hanteren.

Heeft u opmerkingen, vragen of ideeën? Plaats uw reactie onderaan het artikel of bel met onze helpdesk 0800-8787878.