Drukbestand aanleveren voor het bedrukken van enveloppen

Bij VirtualPrinter kunt u ook terecht voor het bedrukken van enveloppen. Enveloppen zijn als onderdeel van uw huisstijldrukwerk erg waardevol zeker voor het versturen van facturen en brieven. Wanneer u enveloppen wilt laten bedrukken moet u op een paar punten letten voor het aanleveren van een goed drukbestand. Bij uw ontwerp moet u natuurlijk ook rekening houden met een eventueel venster in uw ontwerp.[[Lees meer (alleen tbv blog)]]

Eisen voor uw drukbestand voor het bedrukken van enveloppen

Bij uw ontwerp moet u aan de bovenzijde minimaal 6 mm vrijhouden en aan de onderkant minimaal 3 mm. Deze ruimte is noodzakelijk voor het drukken. De envelop wordt boven en onder in een klem gezet voor het drukken en daarom is deze ruimte noodzakelijk aan de boven- en onderkant.

Links en rechts mag uw ontwerp voor de enveloppen wel overlap hebben. U dient uw ontwerp aan te leveren in CMYK kleurinstellingen, eventuele PMS kleuren zetten wij om naar CMYK. De meeste drukkerijen waaronder ook VirtualPrinter drukken in CMYK kleuren.

Wilt u enveloppen bedrukken met een volle kleur zoals bijvoorbeeld vol grijs of zwart dan betaalt u hiervoor meer. De reden hiervoor is dat enveloppen die volledig bedrukt moeten worden een UV-droging moeten ondergaan om te voorkomen dat ze volledig verzadigd raken door de inkt. In de onderstaande voorbeelden ziet u hoe u een ontwerp aanlevert om enveloppen te bedrukken.

Drukbestand enveloppen

Mocht u ondanks deze informatie nog vragen hebben over het bedrukken van enveloppen dan kunt u onderaan dit artikel en reactie achter laten of u belt met onze helpdesk 078 615 00 90.

Een reactie achterlaten