De vouwwijzes voor folders drukken

Folders drukken wij jaarlijks voor duizenden klanten. Echter blijft er soms onduidelijkheid over de manieren van vouwen van folders. De folders die wij drukken, die drukken wij op 150 grs gesatineerd mc papier of 250 grs gesatineerd mc papier. Dit is hetzelfde papier wat wij ook gebruiken voor het drukken van flyers. Het grote verschil met flyers is dat folders gevouwen worden.

Wij leggen u de verschillende vouwwijzes graag uit en geven daarbij gelijk aan hoe u uw drukbestand op kunt maken voor het drukken van folders.

Vouwwijzes folders

Enkele vouw: Dit is de meest simpele vouwwijze. Bij een enkele vouw heeft u in feite een flyer die één keer gevouwen wordt. In de onderstaande illustratie ziet u wat wij bedoelen met één enkele vouw.

Vouwwijze folder enkele vouw

Bij een enkele vouw heeft u een folder die bestaat uit vier pagina's. Voor het opmaken van uw drukbestand kunt u aanhouden dat wanneer u de folder plat neer legt met de vouw aan de linker kant dan is de voorkant pagina 1, vouwt u de folder open met de vouwlijn in het midden dan is de linker pagina de tweede pagina. De rechterpagina is de derde pagina en als u de folder daarna nog een keer omslaat met de vouwlijn aan de rechterkant dan heeft u de vierde pagina.

U kunt in het ontwerp zelf bepalen waar u de vouwlijn wilt hebben, liggend of staand voor de prijs maakt dat niet uit. De vouwlijn kan alleen niet schuin zijn, dat kan technisch niet op onze machines.

Wikkelvouw: Bij een wikkelvouw wordt de folder twee keer gevouwen. De buitenzijden van de folder worden daarbij naar elkaar toe gevouwen. In de illustratie hieronder ziet u een voorbeeld van een wikkelvouw.

Vouwwijze folder wikkelvouw

Voor de opmaak kunt u aanhouden dat als de folder dicht gevouwen leesbaar voor u ligt de voorkant de eerste pagina is, slaat u de folder open dan kunt u vervolgens van links naar rechts de pagina's verder nummeren dus 2, 3, 4 en op de achterkant nummert u verder van rechts naar links dus pagina 5 en 6. Uw folder heeft bij een wikkelvouw in totaal zes pagina's.

Zigzagvouw: Bij een zigzagvouw heeft uw folder ook zes pagina's, alleen worden de pagina's nu achter elkaar gevouwen. In de onderstaande illustratie ziet u een voorbeeld van een zigzagvouw.

Vouwwijze folder zigzagvouw

Voor de opmaak kunt u de pagina's op dezelfde manier opmaken en nummeren als bij de wikkelvouw, het enige verschil is de vouwrichting.

Kruisvouw: Bij een kruisvouw wordt de folder in totaal twee keer gevouwen waarvan één keer kruislings. Afhankelijk van het ontwerp kan uw folder ook een krant zijn. In de onderstaande illustratie ziet u een voorbeeld van een kruisvouw.

Vouwwijze folder kruisvouw

Om het voor u makkelijker te maken om uw drukbestanden op te maken kunt u Indesign en Photoshop templates downloaden op onze templates pagina.

Heeft u speciale wensen m.b.t. de vouwwijzes van uw folders dan kunt u hiervoor ook een offerte opvragen. U ontvangt dan ons dan een maatwerk offerte voor uw folders.

Een reactie achterlaten