cPDF drukwerk bestanden aanleveren

Er zijn vele manieren om uw drukbestand aan te leveren voor het drukken. Als drukkerij zijn wij afhankelijk van goede drukbestanden om kwalitatief goed drukwerk te produceren. Drukbestanden kunt u aanleveren als photoshop, illustrator of indesign bestand, maar ook pdf drukbestanden zijn voor ons bruikbaar. Belangrijk is dat uw drukbestand een resolutie heeft van 300 dpi om goede kleurresoluties te waarborgen.[[Lees meer (alleen tbv blog)]]

Certified pdf en normale pdf bestanden

U ontvangt van ons altijd een cpdf oftewel een certified pdf als drukproef voordat wij uw bestand gaan drukken. Om problemen tijdens het drukproces te voorkomen maken wij een cpdf van uw drukbestand. Tijdens deze controle wordt uw bestand aan een groot aantal technische controles onderworpen. Nadat uw drukbestand is goedgekeurd is het een certified pdf.

Normaal pdf bestand Certified pdf bestand
PDF bestand CPDF bestand

Zelf een certified pdf maken

Bent u grafischvormgever of dtp professional en moet u vaak drukbestanden aanleveren aan een drukkerij, dan kunt u er voor kiezen om zelf een cpdf te maken. Met het programma Enfocus Pitstop kunt u zelf uw drukbestand op een groot aantal technische aspecten laten controleren waarna het een certified pdf is. U heeft dan zelf de controle over het juist aanleveren van uw drukbestanden.

In de komende artikelen leggen wij u ook uit hoe u een pdf kunt maken van photoshop, illustrator en indesign bestanden. Mocht u vragen hebben? Stel ze gerust via onderstaand formulier.