Brochures opmaken en aanleveren

Wanneer u brochures bestelt en een drukbestand moet aanleveren dan komen hier een paar specifieke aandachtspunten bij kijken. Aangezien brochures bestaan uit meerdere pagina's is de opmaak van uw drukbestand erg belangrijk omdat dit bepalend is voor de kwaliteit van de brochure. U wilt immers niet dat de pagina's op de verkeerde plek staan, laat staan dat ze verkeerd om in de brochure staan. In dit artikel leggen wij u stapsgewijs uit hoe u een goed drukbestand voor brochures aan kunt leveren.

Pagina's voor uw brochures los aanleverenVoorbeeld drukbestand brochures aanleveren als losse pagina's

Het klinkt misschien onlogisch voor u, maar wij hebben het liefste dat u de pagina's voor uw brochure los aanlevert. Wij zetten dit zelf op inslag waarna de pagina's als een boekje geordend worden. Ook voor de technische controle is het voor ons makkelijker als u alle pagina's los aanlevert. Heeft u een brochure met een cover dan levert u de cover ook als losse pagina aan in het hoofdbestand. Voor de duidelijkheid is het belangrijk dat de pagina's wel genummerd zijn, na het inschieten kunnen wij dan makkelijk controleren of de pagina's in goede volgorde staan. In het voorbeeld hiernaast ziet u wat wij bedoelen met losse pagina's aanleveren.

CMYK kleuren blokken Weergave van tekst op uw brochurebestand

Voor de tekst in uw brochure geldt dat de zwarte of grijze platte tekst ook echt als 100% zwart aangeleverd moet worden. Voor andere kleuren geldt dat u deze uiteraard in opbouw van meerdere kleuren kunt aanleveren. Combinatie kleuren zoals bijvoorbeeld rood en oranje kunt u zo aanleveren. Belangrijk is dat u bij het gebruik van Photoshop, Indesign of Illustrator de CMYK instellingen gebruikt. De meeste drukkerijen waaronder ook VirtualPrinter drukken op CMYK kleuren.

Voor een goede wergave van de kleuren op uw beeldscherm kunt u natuurlijk gebruik maken van ons kleurprofiel. Met dit kleurprofiel kunt u uw beeldscherm kalibreren. Hierdoor komen de kleuren op uw beeldscherm sterker overeen met de kleuren die u zult gaan zien op uw brochure.

Als laatste belangrijke punt van aandacht nog de afloop van 2mm rondom de pagina's. Hiermee voorkomt u dat u witranden ziet op de pagina's na het snijden.

Als u aan al deze punten gedacht heeft en het drukbestand voor uw brochure volgens bovenstaande richtlijnen aanlevert, dan kunnen wij makkelijk uw brochures drukken. De kans op fouten is dan erg klein wat de kwaliteit van uw brochure ten goede zal komen.

Mocht u vragen, tips of opmerkingen hebben over het aanleveren van brochures dan horen wij dat heel graag van u. U kunt een reactie achterlaten onderaan dit artikel of bellen met onze helpdesk 0800-8787878.

Een reactie achterlaten