3 ideeën voor bedrijven om ansichtkaarten te bedrukken

Bij ansichtkaarten denken we vaak aan vakantiegangers die vanaf hun zonbestemming een kaartje naar huis sturen. Daardoor vergeten we dat ansichtkaarten ook kansen bieden voor bedrijven. Hoe zit dat precies? Wij geven je een aantal voorbeelden.

Voor de reisbranche

De meest voor de hand liggende branche waarin bedrijven ansichtkaarten bedrukken voor promotiedoeleinden, is de reisbranche. Hotels kunnen bijvoorbeeld hun gasten gratis een ansichtkaart geven als ‘extraatje’. Door op de hotelkaart de naam en het logo van het hotel te verwerken (maar het hotel niet centraal te stellen op de kaart), zorg je voor extra promotie bij mensen thuis.

 Bron: Postcardinn.com

Ansichtkaarten voor recreatiegelegenheden

Net als voor de reisbranche is het ook voor recreatiegelegenheden interessant om ansichtkaarten aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan wellnesscenters, watersportbedrijven, duikcentra, zwembaden en recreatieparken. Omdat mensen misschien minder geneigd zijn een ansichtkaart te sturen voor één dagje uit, kun je in deze branche de ansichtkaart bijvoorbeeld combineren met een leuke (kortings)actie.

Ansichtkaarten voor restaurants en bars

Dit lijkt misschien geen logische combinatie, maar voor restaurants bieden ansichtkaarten zeker interessante, zakelijke mogelijkheden. Bied je klanten in plaats van een visitekaartje een ansichtkaart aan, met daarop bijvoorbeeld jullie menu en contactgegevens. Je kunt dit ‘standaard’ invoeren en de ansichtkaart af en toe vernieuwen (als jullie menu vernieuwt), maar bijvoorbeeld ook enkel bij speciale promotie-acties (bijv. een speciaal menu met Pasen of met Kerstmis).

 Bron: Poshdaisy.com

Ook bij bars en kleine koffietentjes kan de ansichtkaart als mooi promotiemiddel dienen. Zet aan de voorkant stijlvol neer welke lekkere drankjes je aanbiedt, verbind een kortingsactie aan de kaart en laat mensen elkaar ‘uitnodigen voor een drankje’ via de ansichtkaart. Ideaal voor bijvoorbeeld een actie rondom Valentijn.

Meer ideeën of inspiratie nodig voor een promotieactie met ansichtkaarten? Of wil je weten hoe het bedrukken van ansichtkaarten bij VirtualPrinter werkt? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op via 078 615 00 90 of door te mailen naar vraag@virtualprinter.nl. 

Een reactie achterlaten