5 ideeën voor kunstenaars om je kunst te promoten

Er zijn verschillende manieren om je kunst onder ogen te brengen. Tijdens een expositie kan dat natuurlijk op doek, maar wij hebben nog vijf andere ideeën die we graag met je willen delen. Vaak hartstikke simpel, maar wel heel erg leuk, effectief en creatief.

1. Kalenders

De kalender is een oud maar effectief middel om kunst mee onder ogen te brengen. Meestal wordt een kalender in het verlengde gebruikt van kunst op doek, bijvoorbeeld om meerdere werken onder de aandacht te brengen. Het is een mooi affiche waarmee je mensen op een laagdrempelige manier kennis kunt laten maken met je werk.

kunstkalender

Bron: Studiozi

2. Presentatiemappen

Wanneer je een reeks kunstwerken voor het eerst gaat presenteren, dan is dat een bewonderingswaardig moment waaraan extra aandacht besteed mag worden. Om de mensen die komen kijken extra te informeren en te binden aan je kunst kan je presentatiemappen inzetten. Een map in stijl van jouw nieuwe collectie maakt dat mensen jouw werk letterlijk in handen hebben, van dichtbij kunnen bekijken en jouw verhaal kunnen lezen.

presentatiemap

Bron: Bill McGrath

3. Deurhangers

Een andere slimme manier om reclame te maken voor jouw collectie of bijvoorbeeld voor de expositie van je werk, is door gebruik te maken van deurhangers. Een unieke vorm van reclame maken die meer opvalt dan de toch iets meer standaard flyer. Hang de deurhangers op prominente plaatsen in de stad of verspreid ze in woonwijken en hang ze aan voordeuren. Controleer wel even bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voor het verspreiden van de deurhangers in de openbare ruimte.

deurhanger

Bron: Flickr

4. Placemats

Een andere slimme manier om je kunst te promoten is door het af te drukken op placemats. Je kan dit natuurlijk doen voor particulieren maar het is slimmer om te zorgen dat deze placemats worden gebruikt in een restaurant zodat ze bij meerdere mensen onder ogen komen. Tenzij je er bezwaar tegen hebt dat er mensen knoeien op je kunst natuurlijk! Overleg eens met een lokaal restaurant of jullie een samenwerking kunnen starten.

placemats

Bron: The Bristol Shop

5. Lenticulair drukwerk

Lenticulair drukwerk geeft een apart perspectief op kunst. Je kunt twee boodschappen verstoppen in één werk. De twee beelden zijn dan elk zichtbaar vanuit één perspectief. VirtualPrinter voert lenticulair drukwerk uit en helpt opdrachtgevers om het te ontwikkelen.

lenticulair

Bron: Christopher Derek Bruno

Bovenstaande ideeën helpen je jouw kunst op een originele en creatieve manier te promoten. Lenticulair drukwerk is bovendien kunst op zichzelf! Heb je nog vragen over een van de ideeën of wil je weten hoe het drukken bij VirtualPrinter in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Een reactie achterlaten