Virtual Printer blog

 • Met deze 3 zaken maakt u de promotie van uw bedrijf compleet

  Hoe ijzersterk de core business van uw bedrijf ook is, ieder bedrijf kan af en toe wel wat extra naamsbekendheid gebruiken. Dit kan op allerlei diverse manieren; van online bannering tot aan visitekaartjes. Als al uw uitingen aansluiten bij uw huisstijl en als doel hebben de naamsbekendheid te vergroten, kan dit zeker een positieve invloed hebben op de promotie van uw bedrijf. Hieronder geven wij u drietal zaken die de promotie van uw bedrijf zullen completeren.

  1. Visitekaartjes

  Als u een bedrijf heeft waarbij u veel contacten hebt, is het hebben van een mooi vormgegeven visitekaartje onmisbaar. Het is handig om te allen tijde een klein stapeltje hiervan op zak te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld spontaan netwerken met iemand die iets voor uw bedrijf kan betekenen of andersom. Vaak worden de meest waardevolle zakelijke contacten gelegd op momenten die off-the-clock zijn, dus buiten werktijd in ontspannen sferen. Zorg dus voor die visitekaartjes! Bij ons kunt u ze laten drukken op verschillende soorten papier, met dubbele bedrukking, in de vorm van een dubbelgevouwen boekje of wat dacht u van lenticulaire visitekaartjes. In principe zijn alle wensen te verwerken. Zo heeft u altijd een visitekaartje die echt bij u past!

  Visitekaartjes drukken

  2. Folders

  Heeft u met uw bedrijf een mededeling die u wilt verspreiden? Komt er een aantrekkelijke korting of leuke actie aan? Of wilt uw bedrijf gewoonweg presenteren aan nieuw publiek? Verspreid dit nieuws dan via een naar huisstijl vormgegeven folder. De folders kunnen op verschillende manieren gevouwen worden, enkel- en dubbelzijdig worden bedrukt en op verschillende soorten papier worden geprint. U kunt dus op uw manier de folder vormgeven en kiezen hoeveel tekst en foto’s u erop kwijt wilt.

  Folders drukken

  3. Bedrukte enveloppen

  Ondanks dat de wereld aan het digitaliseren is en steeds meer via de e-mail wordt verstuurd dan via de post, is het hebben van een bedrukte envelop alsnog zeer effectief. Een envelop die is bedrukt met uw bedrijfslogo, zorgt voor meer herkenbaarheid bij uw contacten. Ook oogt het hebben van custom made kantoorartikelen professioneel, wat uiteraard positief is. De bedrukte enveloppen zijn verkrijgbaar in diverse maten, zodat u ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Daarnaast kunt ze met en zonder adresvenster bestellen.

  Enveloppen drukken

  Bent u voor uw bedrijf op zoek naar middelen die bijdragen aan meer naamsbekendheid en/of herkenbaarheid? Bekijk dan ons assortiment aan drukwerk op de website! Kunt u niet vinden wat u zoekt, of heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u samen naar de mogelijkheden.

 • Een zakelijke envelop laten printen; wat er moet er op staat?

  Hoewel veel correspondentie tegenwoordig via de e-mail verloopt, is voor veel bedrijven en instellingen de ‘traditionele’ brief nog steeds erg belangrijk. Denk daarbij aan het versturen van klantenpassen, pinpasjes, leuke aanbiedingen en belangrijke informatie. Uw envelop valt dus nog  regelmatig op de deurmat. Dan is het fijn als uw envelop er goed uitziet en opvalt bij de ontvanger. Maar als u zakelijke enveloppen laat printen, wat moet er dan opstaan?

  Goede indruk belangrijk

  Een envelop is vaak het eerste contact dat u heeft met de ontvanger. Een goede eerste indruk is belangrijk, u wilt toch dat de ontvanger een positieve houding heeft. Het is dan ook belangrijk dat uw bedrukte enveloppen er goed uitziet. Een envelop moet aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf of de organisatie. Meestal is een envelop dan ook bedrukt in de huisstijlkleuren. De naam van de afzender en het logo zijn duidelijk zichtbaar. Soms is het handig of noodzakelijk om ook een postadres van de afzender op de envelop te printen. Al naar gelang het type envelop (met of zonder venster) kunt u de indeling van de informatie bepalen.

  Antwoordnummer envelop

  Soms moeten ontvangers van uw post documenten retourneren. Dan is het prettig als zij dit kunnen doen in een envelop met een antwoordnummer zodat zij geen kosten hebben aan het retourneren van de benodigde informatie. Daarvoor vraagt u een antwoordnummer aan bij Post NL. U sluit dan een contract af voor het gebruik van dit antwoordnummer voor een bepaalde periode. Als u hier gebruik van maakt, laat u de envelop printen met de naam en het logo van uw organisatie. Daarnaast print u op de plaats waar de adressering staat, uw eigen bedrijfsnaam, het antwoordnummer, de postcode en de plaatsnaam.

  Creatieve boodschap of niet?

  U kunt de keuze maken om op de zakelijk envelop een speciale boodschap te laten printen. Bijvoorbeeld als u een mailing doet rondom een bepaald thema of actie. Dit is niet voor ieder poststuk of voor ieder bedrijf geschikt. Let er wel op dat het niet overkomt als reclamedrukwerk, u loopt dan het risico dat uw post ongeopend bij het oud papier belandt.

  Samengevat

  Een aantal onderdelen zijn onmisbaar als u een zakelijke envelop laat printen. De naam van uw bedrijf of organisatie als de afzender, eventueel het logo, uw postadres, een eventueel retouradres (kan een antwoordnummer zijn) en eventueel een slogan of speciale boodschap. Bij een vaste verzender kunt u deze op de envelop laten printen. Houd bij de opmaak van de bedrukking aan de bovenzijde minimaal 6 mm en aan de onderzijde minimaal 3 mm vrij van teksten en belangrijke afbeeldingen. Kies het formaat envelop die u wilt laten bedrukken. Gebruik eventueel templates bij de keuze en opmaak van uw enveloppen.

  Heeft u speciale wensen voor uw enveloppen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Onze helpdesk helpt u graag verder.

 • 5 tips bij het laten bedrukken van folders

  Zowel op een beurs, evenement als reclame is een folder een zeer handige manier om uw publiek te bereiken. Een folder kan uw (potentiële) klanten aanspreken en informeren over het bedrijf en haar diensten. Bij het creëren van een folder komen wel een aantal zaken kijken. Wij zetten vijf tips voor het laten bedrukken van folders voor u op een rijtje. Lees snel verder!

  1.Doel

  Als eerst bepaalt u het doel van de folder. De doelgroep die u wilt bereiken moet centraal staan. Wat wilt u vertellen middels de folder? Zorg dat het doel in de folder goed naar voren komt en dat dit kort en krachtig wordt weergegeven. Let bij het ontwerpen met name op het lettertype, kleurgebruik en manier van schrijven.

  2.Huisstijl

  Het doorvoeren van de huisstijl op de folder is essentieel! Dit bepaalt de mate van herkenbaarheid en zorgt ervoor dat potentiële klanten het bedrijf blijven onthouden. Zorg dat het logo duidelijk zichtbaar is en pas de achtergrond- en lettertypekleur hierop aan. Het logo kan centraal staan, maar door de kleurtinten toe te voegen wordt tevens uw huisstijl goed zichtbaar.

  3.Inhoud

  De inhoud van de folder moet duidelijk zijn. De ontvanger moet zich indien gewenst aangesproken voelen en begrijpen wat er wordt gezegd. De inhoud moet pakkend zijn en de boodschap moet worden begrepen in paar korte zinnen. De folder kan bijvoorbeeld een informatief doel hebben maar ook mensen aansporen tot actie. Zorg dat u dit duidelijk naar voren laat komen en alle benodigde informatie aan de folder toevoegt. Denk hierbij met name aan het doel tot actie!

  4.Afbeeldingen

  Door afbeeldingen toe te voegen aan uw folder wordt het aantrekkelijker om te lezen. Een afbeelding spreekt voor zichzelf en kan een hoge toegevoegde waarde hebben voor uw tekst. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld de tekst verduidelijken maar ook de ontvanger aansporen om de folder te lezen.

  5.Kleurgebruik

  Het kleurgebruik is van groot belang bij een folder. De achtergrond- en tekstkleur bepalen de leesbaarheid. Ook kun je door middel van de folderkleur een bepaalde doelgroep aantrekken en aansporen tot lezen. Bij het ondernemen van actie en de doelgroep jongeren is bijvoorbeeld een felle kleur zeer aantrekkelijk. Een beursfolder met informatieve tekst kan beter neutraal zijn van kleur. De kleur van de folder is ook bepalend voor uw huisstijl. Deze kunt u eruit laten springen door gebruik te maken van opmaaktips en templates.

  Zoals u ziet zijn er erg veel zaken welke bij het creëren van een folder komen kijken. Heeft u alsnog behoeften aan wat ondersteuning en/of advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 • 3 redenen om te kiezen voor ansichtkaartensets en ansichtkaartenmapjes

  Ansichtkaartensets en ansichtkaartenmapjes

  Een oud maar nog veel gebruikt gezegde luidt: ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’. Vaak is dit gezegde ook waar! Een mooi beeld laat een veel grotere indruk achter, dan een stukje tekst. Daarom zijn fotoalbums en ansichtkaarten leuke cadeaus om te krijgen. Deze werken tevens goed als (persoonlijk) relatiegeschenk. Door het geven van een originele ansichtkaartenset is het als bedrijf mogelijk om alle mooie foto’s en beelden van uw bedrijf te tonen aan relaties en personeel. Maar wat zijn precies de voordelen van dit middel? We geven u drie redenen om te kiezen voor ansichtkaartensets en ansichtkaartenmapjes.

  1. Uw bedrijf wordt goed zichtbaar op een ansichtkaart

  Ondanks het feit dat standaard ansichtkaarten niet groot zijn, kunt u de identiteit en huisstijl er prima op kwijt. Zonder te commercieel over te komen, is het mogelijk om een mooie foto op de ansichtkaart te laten drukken en toch uw bedrijfsidentiteit en –stijl eruit te laten springen. Voor bijvoorbeeld musea, (kunst)galerijen en stads- en dorpsgemeenten is dit middel een perfecte promotietool. Naast dat het een weergave is van uw bedrijf, is het voor de ontvangers iets wat ze thuis of op kantoor kunnen neerzetten als kunst!

  ansichtkaarten rek

  2. De kaarten kunnen gebundeld worden

  Naast een enkele ansichtkaart is het ook mogelijk om een set ansichtkaarten, tot maximaal 12 ontwerpen, te bundelen in een passend ansichtkaartenmapje. Zo kunt u bijvoorbeeld als kunstgalerij een nieuwe collectie schilderijen en kunstwerken onder de aandacht brengen op een leuke en originele manier. Overigens kunnen de kaarten ook verspreidt worden in uw bedrijfspand. Zo kunnen de klanten en/of bezoekers, indien behoefte, de kaarten meenemen.

  2. Het inzetten als wenskaart

  Ondanks dat een ansichtkaart bedoeld is om te versturen, zien we steeds vaker dat men ansichtkaarten spaart in verband met een hobby. Maar namens het bedrijf kunt ook een custom made ansichtkaart naar uw klanten en medewerkers sturen. Dit bijvoorbeeld ter ere van specifieke gelegenheden zoals Kerstmis of een bedrijfsprestatie. De kaarten kunt u uiteraard zelf vormgeven en volgens eigen wens laten afdrukken. De ansichtkaartensets worden in A6 formaat geprint en kunnen eventueel dubbelzijdig worden bedrukt. Het aantal kaarten mag u natuurlijk zelf bepalen. Kortom: het ontwerp van de kaart ligt in uw handen!

  Bent u op zoek naar ansichtkaarten of ansichtkaartensets? Kijk dan op onze website voor specificaties over het bestellen van ansichtkaartensets. Heeft u toch nog vragen of hulp nodig bij het ontwerp? Neem dan gerust contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden!

 • De 4 mooiste visitekaartjes op een rij

  Bij Virtual printer kunt u terecht voor al uw drukwerk, zo ook voor visitekaartjes. Het ontwerp kunt u geheel zelf bepalen en wij gaan er vervolgens mee aan de slag. Een visitekaartje hoeft niet alleen een wit stukje papier te zijn met enkel een paar gegevens. Het kaartje kan ook vormgegeven worden met een metallic effect en/of mooie kleursamenstelling. Om de meerdere mogelijkheden hiervan te laten zien, hebben wij een aantal mooie en bijzondere visitekaartjes op een rij gezet!

  1. Visitekaartje

  Een visitekaartje is onmisbaar voor elk bedrijf, zelfstandige ondernemer en personeelslid. Het kaartje zorgt ervoor dat u een blijvende indruk achterlaat en dat uw informatie door de juiste personen worden bewaard. Een visitekaartje, in de vorm die we gewend zijn, kan zeer mooi bedrukt worden met de juiste instelling en kleurgebruik. Hierover leest u meer bij onze opmaak tips.

  2. Visitekaartje met 3D effect

  Naast de reguliere visitekaartjes kunt u er tevens voor kiezen om visitekaartjes met een 3D effect te laten maken. Dit wordt gedaan door middel van lenticulair drukwerk waarbij het lijkt of de afbeelding op het visitekaartje beweegt. Met dit effect springt u er gegarandeerd tussenuit en laat u een blijvende herinnering en indruk achter bij de ontvanger.

  3. Visitekaartje met metallic effect

  Niets is te gek om een visitekaartje op te laten vallen, visitekaartjes met een metallic effect zijn dan ook een goede keuze! De visitekaartjes worden bedrukt met metallic folie waardoor er een glanzend effect wordt gecreëerd. Doordat deze vorm nog niet veelvuldig wordt gebruikt, is de kans groot dat uw kaart bijzonder goed opvalt tussen alle andere ‘standaard’ kaartjes. Naast het feit dat het een uniek visitekaartje is, heeft het tevens een erg mooi effect en zorgt het voor een professionele uitstraling.

  Metallic kaartje

  4. Klapkaartjes

  Niet alleen heeft u de keuze uit een standaard vlak kaartje. Het is tevens mogelijk om uw gegevens te laten bedrukken op een klapkaartje. Deze klapkaartjes zijn zowel horizontaal als verticaal te bestellen. Mocht u bijvoorbeeld meer informatie op het visitekaartje kwijt willen, dan is dit absoluut een goede oplossing. Het biedt namelijk net wat meer ruimte dan een standaard visitekaartje.

  Hopelijk hebben wij u zo voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden van visitekaartjes en de bedrukking hiervan. Mocht u echter nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze!

 • Drukwerk bestellen? Een greep uit ons assortiment

  Virtual printer is gespecialiseerd in verschillende soorten drukwerk. Wij leveren klanten zakelijk drukwerk, promotioneel drukwerk maar ook huisstijl -en speciaal drukwerk. De keuze die je vind op onze site is zeer groot. In dit artikel vertellen we je meer over ons assortiment.

  Lees meer

 • Een brochure maken: zo doe je dat

  brochures bestellen bij VirtualprinterBrochures zijn een ideaal communicatiemiddel: u kunt er veel informatie in opnemen en het geeft u de kans om uw bedrijf, producten of diensten op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Om een zo effectief mogelijke brochure te maken, zijn er een aantal belangrijke stappen die u moet doorlopen. In dit artikel vertellen we u meer over hoe u een brochure kunt maken en welke aspecten hierbij niet vergeten mogen worden.

  Lees meer

 • 5 creatieve ideeën voor het bedrukken van placemats

  Placemats worden, naast dat ze gebruikt worden om de tafel schoon te houden tijdens het eten, ook vaak gebruikt als promotiemiddel. U kunt hierbij denken aan een placemat met een advertentie in een restaurant of tijdens een zakelijk diner. Maar wist u ook dat u placemats kunt laten bedrukken voor andere, speciale doeleinden en gelegenheden? In dit artikel hebben wij ter inspiratie vijf creatieve ideeën voor het bedrukken van placemats onder elkaar gezet.

  1. Voor een bruiloft
  Bij een bruiloft komt vaak een diner met de naasten van het bruidspaar of alle gasten kijken. U kunt dit diner extra speciaal maken door voor deze bijzondere gelegenheid placemats te laten bedrukken. Op de placemats kunnen bijvoorbeeld de namen van het bruidspaar of de trouwdatum opgenomen worden. Goed om te weten: u kunt uit verschillende formaten placemats kiezen. Lees meer

 • Visitekaartjes laten bedrukken: 6 do’s en dont’s

  Voor ondernemers is netwerken essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Het uitwisselen van contactgegevens speelt hierbij een grote rol. Visitekaartjes zijn hier een perfect middel voor, maar waar moet u precies op letten bij het laten bedrukken van visitekaartjes? In dit artikel zijn zes do’s en don’ts voor het bedrukken van visitekaartjes opgenomen, zodat u uw bedrijf op een zo goed mogelijke manier kunt representeren.

  Do: een herkenbare huisstijl
  De huisstijl van uw bedrijf zorgt voor herkenbaarheid en is gekozen met als doel om een goede eerste indruk achter te laten. Het is voor uw bedrijf dan ook essentieel dat alle communicatiemiddelen, en ook de visitekaartjes, aangepast worden aan de huisstijl. Het belangrijkst is dat in ieder geval de kleuren en lettertypes van uw huisstijl meegenomen worden in het ontwerp van het visitekaartje. Lees meer

 • 4 tips voor het ontwikkelen van een huisstijl

  Zowel voor beginnende als bestaande bedrijven is het voeren van een goede huisstijl een belangrijk element binnen de onderneming. Een huisstijl is natuurlijk meer dan alleen een ontwerp dat u gebruikt voor uw briefpapier of uw enveloppen. Een huisstijl is de manier om uw bedrijfsidentiteit over te dragen op de rest van de wereld. Hiermee onderscheidt u uzelf van de concurrentie, wekt u vertrouwen bij mensen en kunt u een boodschap communiceren met de buitenwereld. Een goede huisstijl is daarom onmisbaar. Met behulp van dit artikel en deze 4 tips helpen wij u daarom bij het ontwikkelen van de juiste huisstijl. Lees meer

1-10 of 41

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5